NOVI VLASNIK KOMPANIJE VICTORIAOIL

Novi vlasnik kompanije Victoriaoil, jedne od najsavremenijih uljara na Balkanu i dugogodišnje članice Victoria Group, je kompanija Sun Valley. Osnivači i suvlasnici kompanije Sun Valley su Cooperstown S.à R.I. u vlasništvu Oaktree Capital Management i Vaja Jhashi, vlasnik jednog od najvećih agroindustrijskih holdinga u Istočnoj Evropi, koji posluje u Moldaviji, Ukrajini i Rumuniji.

„Victoriaoil je od osnivanja među vodećim kompanijama u proizvodnji i preradi suncokretovog ulja u Srbiji i regionu. To je rezultat velikih višegodišnjih investicija Victoria Group i izuzetnog zalaganja svih naših zaposlenih. Odlični rezultati kompanije Victoriaoil, osnova su za dalje ambiciozne planove i još bolje poslovne rezultate kompanije sa novim vlasnikom.“ saopštio je Stefan Babović, direktor operacija Victoria Group.
“Sa druge strane, Victoria Group namerava da učvrsti poziciju vodećeg evropskog igrača u proizvodnji non-GMO biljnih proteina svoje najveće kompanije Sojaprotein. Čak i u godini koju je obeležila pandemija COVID-19, poslovanje se dodatno razvijalo usled sve veće potražnje za alternativama mesu na bazi soje i non-GMO proizvodima, a otvoreno je i preko 30 novih radnih mesta u novom pogonu i laboratoriji. Kontinuirano vršimo kapitalna ulaganja, sa više od 17 miliona evra realizovanih u 2020. i izdvojenih za 2021. godinu, a planirane su i dodatne investicije u naredne dve godine u energetsku efikasnost i optimizaciju sistema proizvodnje, kao i nove proizvode.“ zaključuje Babović
Sojaprotein danas prodaje svoje proizvode u 65 zemalja na pet kontinenata i nalazi se među najvećim izvoznicima u Srbiji. Sojaprotein je višegodišnji pouzdan dobavljač velikih multinacionalnih kompanija koje se bave proizvodnjom hrane, poput Kraft Heinz, Kerry group, Nutriset, Bayer, Sanofi, Sandoz, Solina, Sano, Skretting, Pepsico, Cargill i Bunge, kao i domaćih kompanija Bambi i Štark.
Značajno učešće u oblasti agrara i ukupnoj privredi Srbije, Victoria Group će nastaviti da ostvaruje strateškim pristupom poljoprivredi, dugoročnom saradnjom sa kooperantima, pružanjem najvišeg kvaliteta u svim segmentima poslovanja, kontinuiranim investicijama, ulaganjem u ljude, kao i tehnološki najsavremenijim sistemom proizvodnje.